www.pantofisportieftini.com
Acasă >  Livrare & Retur

Livrare & Retur

Returnează
La site-ul nostru, satisfacția dvs. completă este prioritatea noastră principală pentru afacerea pe termen lung între noi, oferim instrucțiunea de returnare. Înainte de a reveni la bunuri, vă rugăm să ne contactați prin e-mail pentru a discuta despre problema pe care o aveți mai întâi.
Dacă doriți să vă returnați articolele, vă rugăm să ne comunicați prin e-mail sau prin chat live, în care să precizați motivul și numărul de ordine al returnării în termen de 7 zile de la primire. Răspunsul dvs. este foarte important pentru noi. Orice elemente trebuie trimise înapoi împreună cu pachetul original. Toate pachetele trebuie trimise prin intermediul unei metode tractabile. Nu suntem responsabili pentru pachetele pierdute în tranzit. Vă rugăm să fiți atenți la faptul că tarifele originale de expediere nu sunt rambursabile. Deci, vă rugăm să ne contactați cu toate întrebările și preocupările înainte de a plasa comanda.
Schimburi
În termen de 7 zile de la data achiziționării, dacă găsiți produsele pe care le alegeți, nu vă satisface în ceea ce privește culoarea sau dimensiunea, ne pare rău că nu va fi schimbat. Cu toate acestea, dacă este greșeala noastră, ea poate fi returnată și înlocuită în condițiile următoare. Trebuie să ne trimiteți înapoi produsele noastre în pachetul original; produsele nu ar fi trebuit să fie utilizate, de asemenea.
Când vom primi produsele trimise înapoi instant, le vom înlocui cu altele noi și le vom trimite înapoi. Taxele de expediere pentru produsele înlocuite pe care vi le trimitem ar trebui, de asemenea, să fie taxate de dvs. Înainte de a trimite articolele pentru înlocuire, vă rugăm să transferați costul suplimentar de expediere pentru a întoarce mai întâi elementele înlocuite de la noi. De îndată ce plata va fi finalizată, vom înlocui elementele trimise de dvs.
Rambursări
Dacă doriți să primiți o rambursare, vom re-credita cardul de credit sau de debit al cumpărătorului inițial pentru suma plătită fără costurile poștale. Vă rugăm să permiteți procesarea a trei zile lucrătoare de la primirea mărfurilor returnate. După ce tranzacția a fost finalizată, veți primi un e-mail de confirmare. Vă rugăm să permiteți până la zece zile lucrătoare pentru ca fondurile să reflecte în contul dvs.
Anulări
Dacă ați plasat o comandă și doriți să o anulați mai târziu, vă rugăm să contactați reprezentantul serviciului nostru de relații cu clienții cât mai curând posibil. Ne pare rău că nu putem anula comanda când comanda a fost expediată. Mulțumesc pentru înțelegere. Dacă insistați să anulați comanda, respectați politica de returnare. Cheltuielile parțiale care nu sunt rambursabile sunt deduse din suma creditului.

Spate
 
  • Share on Facebook
  • Tweet
  • Share on Google+
  • Pin it
  • Share on LinkedIn
  • Send email